Overzicht van onze romans

De boekhandel (filmeditie) – 5e druk

Auteur: Penelope Fitzgerald
ISBN: 978 9492 168 252
Uitvoering: Paperback met foto's in full colour
Prijs: € 20,99
Verschijnt: najaar 2022

Filmeditie van onze bestseller! Inclusief een fotokatern met acht foto’s uit de film.

Engeland, jaren zestig. Het geïsoleerde kustplaatsje Hardborough wordt continu geteisterd door overstromingen en wateroverlast. Een weduwe van middelbare leeftijd koopt een prachtig historisch pandje in de hoofdstraat van het dorpje. (meer…)


En eeuwig zingen de bossen/Het geslacht Bjorndal deel 1

Auteur: Trygve Gulbranssen
ISBN: 978 9492 168 382
Uitvoering: gebonden
Prijs: € 26,99
Verschijnt: voorjaar 2023

Het verhaal van de Noorse herenboer Dag Bjorndal, ‘de Oude Dag’, is een beroemd en fascinerend verhaal. Als grootgrondbezitter heerst Dag met ijzeren vuist over zijn onderdanen. Met zijn rivaal Von Gall is hij in een bittere strijd verwikkeld. (meer…)


Het begin van de lente – 2e druk

Auteur: Penelope Fitzgerald
ISBN: 9789492168221
Uitvoering: Luxe paperback met flappen
Prijs: € 21,99

Maart 1913. Moskou maakt zich op voor het begin van de lente. Er zit verandering in de lucht, en nergens is dat duidelijker te merken dan op Lipkastraat 22, het huis van Frank Reid, een Engelse drukker.

Zijn vrouw Nellie heeft van de ene op de andere dag de trein terug naar Engeland genomen. Zomaar, zonder uitleg. Frank is compleet van slag; hij moet nu alleen voor hun drie kinderen zorgen.

Maar dan komt Lisa Ivanovna in zijn leven, een betoverend, mysterieus meisje van het platteland. (meer…)


Hotel Claremont – 2e druk

Auteur: Elizabeth Taylor
ISBN: 978 9492 168 306
Uitvoering: paperback
Prijs: € 21,99

Op een regenachtige zondagmiddag in januari neemt mevrouw Palfrey haar intrek in hotel Claremont. Ze is onlangs weduwe geworden en wil de jaren die ze nog voor zich heeft daar doorbrengen. Haar medebewoners vormen een bont gezelschap van excentriekelingen, met een obsessieve interesse in de dagelijkse menukaart. Met elkaar gaan ze de strijd aan tegen de zich voortslepende, eentonige dagen en de naderende dood.
Maar dan ontmoet mevrouw Palfrey de knappe jonge schrijver Ludo. Het is het begin van een ongebruikelijke vriendschap. (meer…)


O pioniers!

Auteur: Willa Cather
ISBN: 978 9492 168 320
Uitvoering: Luxe paperbackuitvoering met flappen
Prijs: € € 22,99

De vader van de jonge Alexandra Bergson heeft niet lang meer te leven. Tot ieders verrassing laat hij niet aan Alexandra’s broers, maar aan háár zijn zieltogende boerenbedrijf na: een bedrijf op de desolate prairie van Nebraska, waar weinig toekomst in lijkt te zitten.

Maar Alexandra grijpt de kans met beide handen aan en weet door haar organisatietalent en interesse in nieuwe technieken een bloeiend bedrijf op te bouwen, temidden van een mannenwereld die haar met argusogen (meer…)