Cover reveal Anne van het eiland!

Elburg, 12 april 2021 Eindelijk kunnen we het omslag van Anne van het Groene Huis #3 laten zien: Anne van het eiland. We zijn nog even bezig om tekstueel en qua vormgeving het binnenwerk in orde te brengen, maar hopen over een paar weken naar de drukker te kunnen gaan.

Share This:


Sydney Smith genomineerd voor Hans Christian Andersen Award

Elburg, 26 november 2020   Geweldig nieuws dat ons deze week ter ore kwam: Sydney Smith, de illustrator van ons succesvolle prentenboek Blommetjes, is  met zijn oeuvre genomineerd voor de belangrijkste internationale prijs in de jeugdliteratuur, de Hans Christian Andersen Award 2021. We zijn supertrots natuurlijk en feliciteren Sydney met zijn nominatie!

Share This:


Anne van het Groene Huis deel 3 verschijnt voorjaar 2021

Elburg, 2 november 2020  Hier hebben alle fans lang op moeten wachten: het derde deel van de serie ‘Anne van het Groene Huis!’ Door tegenvallende verkoop van deel twee in de afgelopen jaren was het voor de uitgeverij niet mogelijk om deel drie ook uit te geven. Door de lockdown dit voorjaar echter nam de verkoop een vlucht. Deel één werd voor de 4e keer herdrukt, deel twee is momenteel in herdruk en verschijnt op 12 november. Daarnaast zijn er plannen voor het maken van luisterboeken in 2021 én komt er een dwarsligger van Anne in het najaar van 2021. De vertaling van deel drie kon dus uiteindelijk niet uitblijven, en vandaag hebben we op de uitgeverij besloten dat deze doorgaat.

In het voorjaar van 2021, waarschijnlijk maart, zal er een nieuw deel van Anne in de winkels liggen! Het omslag is nog in de maak, dat kunnen we nog niet laten zien, maar zodra dat klaar is, zal dat uiteraard online verschijnen.

Share This:


‘Oh pioniers!’ verschijnt in 2021

Elburg, 18 september 2020  Helaas moeten we mededelen dat de geplande uitgave van Oh pioniers!, die in augustus zou verschijnen, voorals nog geen doorgang kan vinden. Vanwege privéomstandigheden kan onze vertaler het laatste stukje tekst niet afmaken. We hopen dat we in het voorjaar van 2021 het boek alsnog uit kunnen brengen. Excuses aan iedereen die er al zo lang op zit te wachten!

Share This:


4e druk Anne van het Groene Huis

 Elburg, 26 juni 2020  Nog steeds vindt Anne nieuwe lezers: vandaag kwam de 4e druk van deze klassieker bij ons binnen. In augustus 2016 kwam de eerste druk van Anne in onze nieuwe vertaling op de markt, en sindsdien is het boek een van de succesvolste titels van de uitgeverij gebleven. Het boek blijft, ook mede dankzij de Netflixserie, maar verkopen. Hoera!

Share This:


Begin juli in Nederland!

Elburg, 22 mei 2020  In de eerste week van juli verwachten we onze nieuwe journal/notebooklijn in Nederland, vanuit Taiwan. We hebben de eerste exemplaren al gezien – ze zien er fantastisch uit. De boekjes zijn te reserveren bij je lokale boekhandel, of direct bij ons door even een mailtje te sturen aan info[at]uitgeverijkarmijn.nl

Vanaf begin juli te koop in iedere boekhandel en online. (meer…)

Share This:


‘Oh pioniers!’ verschijnt in augustus

Elburg, 4 maart 2020  De prachtige roman Oh pioniers! van Pulitzerprijs winnende auteur Willa Cather verschijnt in augustus van dit jaar. Oorspronkelijk zou het boek in 2019 uitkomen, maar nu gaat het er dus echt van komen!

Voor een beschrijving van de inhoud van het boek, kijk hier: http://www.uitgeverijkarmijn.nl/boek/oh-pioniers/

Share This:


Binnenkort verkrijgbaar: onze nieuwe notebooklijn!

Elburg, 21 februari 2020  Het is eindelijk zover: binnenkort is onze nieuwe notebooklijn verkrijgbaar! Na 1,5 jaar van voorbereidingen gaan we komende week onze order plaatsen bij de drukker in Taiwan, en worden de notebooks gedrukt. Zodra we weten wanneer de boeken in Nederland aankomen, laten we dat weten via onze website en social media-accounts. De schatting is dat het ongeveer twee maanden duurt voordat ze hier in de winkel liggen. (meer…)

Share This: