Penelope Fitzgerald

(1916 – 2000)

Penelope Fitzgerald werd geboren in 1916 in het bisschoppelijk paleis van haar grootvader als Penelope Knox, in een zeer Engels, beroemd, intellectueel en excentriek milieu. Haar vader was een bekende journalist, haar moeder was één van de eerste vrouwen die in Oxford studeerde, en niet alleen haar grootvader, maar ook een aantal ooms waren hoge geestelijken in de anglicaanse kerk.
Op papier had Penelope alles mee om van haar leven een succes te maken. Ze studeerde in de jaren 30 in Oxford, waar ze opviel door haar uitmuntende geest. Toen al was haar grootste ambitie om schrijfster te worden.
Maar Penelope moest in haar leven door diepe dalen gaan voordat ze – aan het eind van haar leven- de top van de roem bereikte. (meer…)


Lucy Maud Montgomery

(1874 – 1942)

Lucy Montgomery woonde de eerste 37 jaar van haar leven op Prince Edward Island, Canada, de omgeving die voor al haar 20 romans – op één na- het decor vormt. Toen ze 21 maanden oud was stierf haar moeder aan tuberculose, waarna Lucy aan de zorg van haar grootouders werd overgelaten. (meer…)


JonArno Lawson

JonArno Lawson bedacht en schreef de verhaallijn voor Blommetjes. Hij won drie keer de Lion and the Unicorn Award voor ‘uitmuntendheid in Noord-Amerikaanse jeugdpoëzie.’ JonArno schreef eerder boeken voor kinderen en volwassenen en woont in Toronto, Canada met zijn vrouw en drie kinderen.

Toen hij hoorde dat de Nederlandse rechten van Blommetjes gekocht waren, stuurde hij onze uitgeverij meteen een enthousiaste e-mail. Zijn voorouders zaten op een van de eerste schepen die vanuit Nederland naar New York zeilden in de 17de eeuw om daar een nieuw bestaan op te bouwen, en hij heeft zich altijd met zijn Nederlandse roots verbonden gevoeld.


Edith Nesbit

(1858 – 1924)

Edith Nesbit was een Engelse auteur en dichteres. Ze schreef consequent onder de naam ‘E. Nesbit’.

Nesbit schreef ongeveer 40 jeugdboeken tijdens haar zeer productieve leven. Ze was ook politiek activiste en medeoprichter van The Fabian Society, een socialistische beweging die later op zou gaan in de Labour Party. (meer…)


Sonia Purnell

Sonia Purnell is biografe en politiek verslaggeefster.
Ze schrijft columns voor The Sunday Times en The Observer en is een regelmatige gast in praatprogramma’s op tv.
Haar boek Just Boris. A tale of blond ambition was een gedurfd portret van de Londense burgemeester Boris Johnson.
Sonia woont in Londen met haar echtgenoot en twee zoons.


Sydney Smith

Sydney Smith is kinderboekenillustrator en werkte samen met JonArno Lawson aan het prentenboek Blommetjes: Sydney bracht het verhaal dat JonArno in zijn hoofd had zitten door zijn tekeningen tot leven. Sydney’s prijzenkast bevat onder meer de Lillian Sheperd Memorial Award voor ‘uitmuntend illustratiewerk’. Hij woont in Toronto, Canada.


Elizabeth Taylor

(1912 – 1975)

Ze ontkwam er haar hele leven niet aan, steeds maar weer was ze ‘de andere Elizabeth Taylor’. Elizabeth Taylor, de Britse romanschrijfster, stond haar leven lang in de schaduw van de actrice met dezelfde naam.

Maar misschien kwam het niet alleen door hun identieke naam, maar ook door haar persoonlijkheid dat deze Elizabeth altijd wat ondergewaardeerd bleef. Elizabeth de romanschrijfster leidde een rustig bestaan op het Engelse platteland met man en twee kinderen en publiceerde eens in de zoveel jaar een nieuwe roman, maar ze hield zich verre van het society-leven. (meer…)